Mijn favorieten

Verkoopbegeleiding

U wilt uw huis of woning verkopen? Daar komt heel wat bij kijken. Welke valkuilen zijn er, welke strategie heeft u nodig en bent u in staat om de onderhandelingen over uw huis te voeren? 

Daarom is het goed om een NVM-verkoopmakelaar in te schakelen. Een NVM-verkoopmakelaar behartigt alleen uw belang. In een vrijblijvend gesprek voorziet hij of zij u van advies. Maak daarom bij de verkoop van uw huis een afspraak met NVM-makelaarskantoor Erik Bessems.

Waarom NVM?
De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. 

Het feit dat u een NVM-makelaar inschakelt bij de verkoop van uw huis, geeft aan dat u de verkoop niet aan zo maar een makelaar over laat. De NVM-makelaar staat voor deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.
Een goede prijs voor uw woning is belangrijk. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt uw NVM-makelaar bij u thuis om de woning te inspecteren. Hij let dan op de ligging en de bouwkundige staat van uw woning. Ook wil hij financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen en dergelijke of  van u weten. 

Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert uw NVM-makelaar verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.

Als u besluit uw woning te verkopen, dan kunt u een vrijblijvend gesprek aanvragen bij een NVM-makelaar. U kunt het verkoopproces van begin tot einde laten regelen of kiezen voor bepaalde deeldiensten. Het pakket aan activiteiten dat u afspreekt, bepaalt de hoogte van de vergoeding - de courtage - die de NVM-makelaar voor zijn inspanningen ontvangt. Courtage wordt vaak pas achteraf in rekening gebracht. Het is ook mogelijk dat uw makelaar hierover andere afspraken met u maakt.